TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

TÜİK’nin Açıkladığı Enflasyon Oranı ile Vatandaşların İddiası Arasındaki Uçurum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu yüzde 37,86 olarak duyurdu. Ancak, sokaktaki vatandaşlar arasında hissedilen enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu iddiaları yaygınlaşıyor. Nuray Alkaya, enflasyonun gerçekte yüzde 150 olduğunu vurgulayarak, “Çayın yanına bir bisküvi dahi alamıyoruz. Artık 1 liraya aldığımız ürünleri satın alamaz olduk” şeklinde sitem etti.

Vatandaşların Görüşleri ve İddiaları

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar ve esnaf, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, enflasyonun hissedilenin çok üzerinde olduğunu belirtiyor. Alışveriş yaparken fiyatların gün aşırı değişmesinden ve etiketlerin sürekli güncellenmesinden şikayet eden vatandaşlar, ekonomik zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Dilek Çavuşoğlu:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon oranı yüzde 150-200 civarında. TÜİK’in verileri inandırıcı değil. Türk halkı o kadar saf ve aptal değil. Enflasyonun bu kadar yüksek olması bizi zor durumda bırakıyor. Market alışverişinde fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Bu durum artık sürdürülemez hale geldi.”

Nuray Alkaya:

“Enflasyon yüzde 37 olarak açıklandı ancak hissettiğimiz enflasyon yüzde 150’yi geçiyor. Gittikçe artan fiyatlar bizleri zor durumda bırakıyor. Pazar alışverişlerinde 1 lirayla alınan ürünleri artık satın alamaz hale geldik. Bu durumun bir an önce değişmesi gerekiyor.”

Diğer Vatandaşların İddiaları

Orhan Orakçı:

“Kira fiyatları uçmuş durumda. 17 bin lira gibi çılgın rakamlar isteniyor. Ekonomimiz kötü durumda, hissedilen enflasyon oldukça yüksek. Sürekli artan maliyetlerle karşı karşıyayız.”

Ahmet Palandöken:

“Enflasyon hesaplanmıyor, sadece uygulanıyor. Gerçek enflasyon oranı hissedilenden çok daha yüksek. Dolar, mazot ve elektrik fiyatları sürekli artış gösteriyor. Market alışverişlerinde fiyatları sürekli değişen bir gerçek hal aldı.”

Emre Yılmaz:

“Hissedilen enflasyon gerçekten çok yüksek. Günlük alışverişlerimizde sürekli zamlı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Giderlerimiz yüzde 45 civarında arttı. Artan maliyetler bizi zorluyor.”

Aziz Numani:

“TÜİK rakamları ile gerçek hayattaki durum birbirinden farklı. Kullandığımız temel ürünlerdeki fiyat artışları endeksleri aşıyor. Önümüzdeki aylarda durumun daha da kötüleşeceği aşikar.”.

Related Posts

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Ünlü çizgi filmin oyuncağı toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.