Sinir blokajı tedavisi şiddetli migren ataklarını azaltıyor

Migren Hastalarına Umut: Sinir Blokajı Tedavisi İle Baş Ağrıları Kontrol Altında!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı, İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ömer Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç kullanımına rağmen geçmeyen şiddetli migren ataklarında uygulanan “sinir blokajı” tedavisine ilişkin bilgi verdi.

Migrenin sadece baş ağrısı olmadığını vurgulayan Karadaş, bu ağrıya eşlik eden ışık-ses hassasiyeti, bulantı ve kusma gibi belirtilerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Karadaş’a göre, her 6 kişiden 1’i migren hastası ve ülkemizde 14 milyon migren hastası bulunmaktadır.

Prof. Dr. Karadaş, migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda “sinir blokajı” yöntemiyle baş ağrısı süresini önemli ölçüde azaltabileceklerini ifade etti. Migren hastalarının sıkça kullandığı ağrı kesicilerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Karadaş, bu nedenle alternatif tedavilere yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin İlk Baş Ağrısı Blokaj Ünitesi

SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk baş ağrısı blokaj ünitesinde uygulanan tedavinin detaylarına da değinen Prof. Dr. Karadaş, bu yöntemin ağrıların kontrol altına alınmasında etkili olduğunu belirtti. Günlük olarak yaklaşık 100 hastaya sinir blokajı tedavisi uygulandığını söyleyen Karadaş, özellikle inatçı vakalarda 10 seansa kadar bu tedavinin devam edebildiğini aktardı.

Karadaş, hastaların yaşadığı süreci ve tedavi sonrası hayatlarındaki değişiklikleri de dile getirdi. Migren atakları nedeniyle sosyal hayatının olumsuz etkilendiğini belirten hastalar, sinir blokajı tedavisiyle ağrılarının azaldığını ve hayat kalitelerinin arttığını ifade ettiler.

Özellikle tedaviden fayda gören hastaların hikayeleri, migrenle mücadele eden diğer insanlara umut olmaya devam ediyor. Artık migren ağrılarından kurtulan hastalar, sinir blokajı tedavisinin kendilerine sağladığı olumlu etkilerle hayatlarını daha keyifli hale getirdiklerini vurguluyorlar.

Related Posts

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur, Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Uzmanlar baş dönmesi ve sebepleri hakkında açıklama yaptı. 

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Yapay zekayla akciğer kanseri tanısı: Yüzde 97 başarı

Akciğer kanserinin tanısında önemli bir gelişme yaşandı. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk ve ekibi, akciğer kanseri tanısında önemli bir başarı elde etti.

Güneş gözlüğü seçimine dikkat! Sahtesi katarak ve sarı noktaya sebep oluyor

Dört gözle beklenen sıcak havalar sonunda geldi. Güneşin keyfini sürerken farkında olmadan gözlerinize zarar vermeyin. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Haluk Talu, kaliteli ve belgeli ürünler tercih etmenin sadece bir moda olmadığını, uzun vadede göz sağlığına da bir yatırım olduğunu hatırlatıyor.

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!