Beyaz Saray, Parkinson uzmanının Beyaz Saray’a düzenli ziyaretleriyle ilgili ısrarlı soruların ardından Biden’ın doktorunun mektubunu yayımladı

T24 Dış Haberler

Beyaz Saray, Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre‘in dün günün erken saatlerindeki bir brifingde ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlığı ve bir Parkinson hastalığı uzmanının Beyaz Saray’a yaptığı ziyaretlerin Başkan’ı kapsayıp kapsamadığına ilişkin tekrarlanan sorularla karşılaşmasının ardından Biden’ın doktoru tarafından kaleme alınmış bir mektup yayımladı.

 

Ayrıntıları ilk olarak New York Post ve New York Times tarafından bildirilen Beyaz Saray ziyaretçi kayıtları, Parkinson hastalığı uzmanı Dr. Kevin Cannard’ın geçen yazdan bu bahara kadar Beyaz Saray’ı sekiz kez ziyaret ettiğini gösteriyor. Kayıtlar Cannard’ın Biden’ın kişisel doktoru ile en az bir kez görüştüğünü de kapsıyor. 

Jean-Pierre, dün gazetecilere yaptığı açıklamada Başkan’ın Parkinson tedavisi görmediğini söyledi. “Başkan Parkinson tedavisi gördü mü? Hayır. Parkinson tedavisi görüyor mu? Hayır, görmüyor. Parkinson için ilaç alıyor mu? Hayır,” dedi. Ancak o sırada basın sekreteri “güvenlik gerekçelerini” öne sürerek doktor ziyaretlerini doğrulamayı reddetti.

CBS News’ten Ed O’Keefe, Jean-Pierre’e doktor ziyaretleriyle ilgili olarak “Çok temel, doğrudan bir soruya yanıt vermiyorsunuz” dedi. Jean-Pierre, “Her yıl, Başkan’ın fiziksel muayenesi sırasında, bir nöroloğa gidiyor. Bu üç kez demek” diye yanıt verdi. 

Jean-Pierre, daha sonra “Beni ne kadar zorladığınızın bir önemi yok. Bana ne kadar kızdığınızın bir önemi yok. Bir ismi teyit etmeyeceğim. Kayıtlarda olup olmaması bile önemli değil. Bu uygunsuz. Kabul edilebilir değil. Bu yüzden bunu yapmayacağım” dedi. 

Beyaz Saray, Başkan’ın doktoru Dr. Kevin O’Connor’ın daha fazla ayrıntı paylaşmak için Başkan Biden ve Dr. Cannard’dan izin aldığını söylediği bir not yayımladı.

“Dr. Cannard, Başkan Biden’ı yıllık muayenelerinin her biri için muayene eden nöroloji uzmanıydı. Başkan’ın yıllık muayenelerinin sonuçlarını her açıkladığımda onun bulguları da kamuoyuna duyurulmuştur. Başkan Biden yıllık muayenesi dışında bir nöroloğa görünmedi” diye yazan O’Connor, Cannard’ın 2012’den bu yana Beyaz Saray Tıbbi Biriminin nöroloji danışmanı olduğunu belirtti.

Donald Trump ile münazaradan bu yana Başkan Biden, bir dizi röportaja, kampanya etkinliğine katılarak ve desteği artırmak amacıyla önde gelen Demokratlara ve bağışçılara ulaşarak dört yıl daha bu işi yapabileceğini kanıtlamaya çalışıyor. Biden, dün katıldığı bir programda “Hiçbir yere gitmiyorum. 2024’te Donald Trump’ı yenmek için en iyi aday olduğuma kesinlikle inanmasaydım aday olmazdım. Seçmenlerin açıkça konuştuğu bir Demokrat aday belirleme süreci yaşadık” dedi. 

Kongre’deki Demokratlara gönderdiği mektupta kampanyasını sürdürmeye “kesin kararlı” olduğunu belirten Biden, ileriye dönük bir yolu olup olmadığına ilişkin tartışmaların sona ermesi çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir