Dijital Dönüşüm Lojistikte Kritik

Prof. Dr. Kazançoğlu: “Dijital Teknolojiler Lojistik Sektörünün Çözüm Ortağı”

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek, karbon ayak izini azaltmak ve döngüsel ekonomiyi sağlamak için dijital teknolojilerin sektör açısından önemli bir çözüm ortağı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve gelişen teknolojinin lojistik sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek dijital dönüşümün ve yapay zeka uygulamalarının, katlanarak büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu söyledi.

Yeşil ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kazançoğlu, “Bu, birbirini tamamlayan senkronize dönüşümler. Diğer yandan, lojistikte dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük katkısı var. Lojistik sektörü devasa boyutlara ulaştı. Dünyada küreselleşmenin bir sonucu olarak tedarik zincirlerinin yönetilmesi büyük önem kazanıyor. Bu boyutlardaki operasyonu basit yöntemlerle yürütmek mümkün olmadığı için dijitalleşme kaçınılmaz hale geldi” şeklinde konuştu.

Şehir lojistiğinin artan önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Kazançoğlu, günümüzde e-ticaretin hızla yayılmasıyla müşterilerin teslimat konusunda artan taleplerine değindi. Şehir lojistiği kavramının trafik tıkanıklığı, hava kirliliği ve gürültü gibi olumsuzlukları beraberinde getirdiğini belirten Prof. Dr. Kazançoğlu, çözümün dijital teknolojilerle yönetilen teslimat süreçlerinde yattığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir