Dragon Age: Dreadwolf yeni isim aldı, oynanış tanıtımı yakında

BioWare, Dragon Age serisinin yeni oyununa yeni bir isim verdiğini açıkladı. Dragon Age: Dreadwolf artık Dragon Age: The Veilguard olarak adlandırılıyor. Oyun hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için, 11 Haziran Salı günü yapılacak olan oynanış tanıtımını kaçırmamak gerekiyor. BioWare, oyunun açılış anlarından “15 dakikadan fazla” oynanış görüntülerini 11 Haziran saat 11:00 ‘de yayınlayacak. BioWare, blog yazısında, “Bu an herkes için çok şey ifade ediyor ve burada olmamız sizin sayenizde. Eğlenmeye hazırız, bu yüzden sohbete erken katılın… sizler için birkaç özel sürprizimiz var,” dedi.

Şirket, oyunun adını Dreadwolf’tan The Veilguard’a değiştirme nedenini, “Bu oyunun ne hakkında olduğunu daha iyi yansıtmak” olarak açıkladı. Oyun, sizinle birlikte olacak yedi farklı karaktere odaklanacak. Dread Wolf karakteri bu hikayede önemli bir rol oynamaya devam etse de, asıl odak sizin ve yoldaşlarınızın oluşturduğu ekip olacak. Bu nedenle BioWare, oyunun ismini değiştirmeyi tercih etti. BioWare, “İsmi değiştirdik çünkü orijinal başlık, yeni kahramanlarımız, onların hikayeleri ve onları bir araya getirerek Thedas’ı kurtarmanız gerektiği konusunda ne kadar güçlü hissettiğimizi göstermiyordu,” dedi.

Ayrıca blog yazısında, Dragon Age: Inquisition’dan sonra, BioWare’in yeni Dragon Age için birçok konsept üzerinde çalıştığını belirtti. Şirket, bunlar arasında çok oyunculu bir konseptin de olduğunu, ancak bunun sadece bir test olduğunu söyledi. The Veilguard, tek oyunculu bir oyun olarak piyasaya sürülecek.

BioWare, “Deneyler yaparak ve iterasyonlarla geçirdiğimiz zaman bize çok şey öğretti. Bu çalışma ve EA’nın müthiş desteği, bizi inanılmaz bir tek oyunculu oyun yaratmaya yeniden odaklanmamıza yardımcı oldu. Beklediğiniz tüm seçimler, karakterler ve dünya inşası bu oyunda olacak,” dedi. Geliştirici, The Veilguard’daki yedi yoldaş karakterin “derin ve etkileyici” hikayelere sahip olacağını ve verdiğiniz kararların bu karakterlerle olan ilişkilerinizi etkileyeceğini belirtti. BioWare, “Bu unutulmaz kahramanlardan oluşan ekibi bir araya getirirken, dünyaya salınan korkutucu yeni bir tehdide karşı mücadele edeceksiniz,” dedi.

BioWare’den Gary McKay, bir haber sitesine verdiği demeçte, Dreadwolf ismiyle devam etmenin “daha güvenli” olacağını çünkü “havalı” bir isim olduğunu söyledi. Ancak McKay, “Bu maceranın kalbinde yer alan yoldaşlara sadık bir başlığa sahip olmamız bizim için daha önemliydi,” dedi. Dragon Age: The Veilguard’ın 2024 yılında çıkması bekleniyor, ancak bu henüz kesinleşmedi. Bu, 2014’te çıkan ve GameSpot’ta 9/10 puan alan, The Game Awards’ta Yılın Oyunu ödülünü kazanan Dragon Age: Inquisition’dan bu yana serinin ana oyunlarındaki ilk giriş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir