Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Alerjik Bireyler İçin Ev Bitkileri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerdeki iç mekan bitkileri, sadece estetik güzellikleriyle değil hoş kokularıyla da rahatlatıcı bir etki yaratır. Ancak alerjik reaksiyonları olan kişiler için bazı bitkiler sorun yaratabilir. Sporlar, polenler, toz ve diğer partiküller hassas bünyeler üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İşte evinizde bulundurmanız gerekmeyen bazı bitkiler.

Özellikle alerji mevsimlerinde, dışarıdaki polenlerin yanı sıra ev bitkilerinin yaydığı alerjenler de semptomları artırabilir. Bazı bitkiler çiçeklenme sırasında polen saçar veya yapraklarında toz biriktirir. Bu durum hapşırma, burun tıkanıklığı ve hatta astım krizlerine yol açabilir.

Eğrelti otları, iç mekanlara tropikal bir hava katar ancak spor üretir ve solunum yollarını tahriş edebilir. Alerjik reaksiyonları olanlar için eğrelti otları hapşırma, burun tıkanıklığı gibi belirtileri tetikleyebilir.

Afrika menekşeleri, çiçeklenme sırasında polen yayarak alerjik belirtilere sebep olabilir. Yapraklarındaki ince tüyler alerjenleri havaya taşır. Aynı şekilde kauçuk ağaçları da toz ve alerjenler içerebilir.

Ağlayan incir, zarif görünümüyle iç mekanlara şıklık katar ancak toz tutma özelliği nedeniyle alerjenleri havaya karıştırabilir. Genel olarak, çiçek açan bitkiler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Alerji riskini en aza indirmek için polen üretmeyen ve toz tutma eğilimi az olan bitkiler tercih edilebilir.

Evde bulundurulan bitkileri nemli bir bezle silerek toz birikimini önleyebilirsiniz. Ayrıca alerjik reaksiyonları olanlar için yatak odasını alerjenlerden uzak tutmak önemlidir. Alerji riskini azaltmak için polen üretmeyen bitkiler tercih edilebilir.

Related Posts

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklı

Düzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.

Dondurma kilo aldırır mı?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurma, serinletici tadıyla herkesin favorisi. Ancak özellikle diyet yapanlar veya kilo kontrolüne dikkat edenler için “Dondurma kilo aldırır mı?” sorusu akılları kurcalıyor. Bu yazıda, dondurmanın besin …

Konyaspor Galatasaray maçı neden başlamadı?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı. Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir