Tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı? Hangisi daha sağlıklı

Bıldırcın Yumurtası ve Tavuk Yumurtası Karşılaştırması

Beslenme uzmanları, bıldırcın ve tavuk yumurtalarının besin değerleri açısından zengin olduğunu belirtiyor. Her iki yumurtanın da sağlıklı yaşam için önemli olduğu vurgulanıyor ve tercihlerin kişisel ihtiyaçlara göre değişebileceği ifade ediliyor.

Doktorlar, her iki yumurtanın da düzenli olarak tüketilebileceğini söylüyor ancak içerdikleri besin öğeleri açısından bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasına göre daha zengin olduğu belirtiliyor.

Bıldırcın Yumurtasının Besin Değeri

Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre 5 kat daha fazla fosfor ve 7 kat daha fazla demir içeriyor. Ayrıca B12 vitamini ve protein oranı da daha yüksek. Alerjik reaksiyonlara karşı daha düşük risk taşıyan bıldırcın yumurtası, bağışıklık sistemini magnezyum sayesinde destekliyor.

Daha Dayanıklı ve Besleyici

Bıldırcın yumurtasının kabuğu, tavuk yumurtasına göre daha koruyucu bir yapıya sahip olduğu için bakteri girişine karşı daha dayanıklıdır. Ayrıca içeriğinde tavuk yumurtasında bulunmayan ovomucin adlı antiviral madde bulunmaktadır. Bu madde, enfeksiyonlara karşı direnci artırmaktadır.

Kan Değerlerini Destekliyor

Bıldırcın yumurtasının düzenli tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hemoglobin seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengin olması, daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek olmasını sağlar.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Sinir blokajı tedavisi şiddetli migren ataklarını azaltıyor

Şiddetli migren ağrılarıyla yaşamaya çalışan hastalarda, baş ve boyun bölgesine uygulanan “sinir blokajı” yöntemi sayesinde atakların seyrekleştiği, yaşam kalitesinin gözle görülür şekilde arttığı bildirildi.

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur, Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Uzmanlar baş dönmesi ve sebepleri hakkında açıklama yaptı. 

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Yapay zekayla akciğer kanseri tanısı: Yüzde 97 başarı

Akciğer kanserinin tanısında önemli bir gelişme yaşandı. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk ve ekibi, akciğer kanseri tanısında önemli bir başarı elde etti.

Güneş gözlüğü seçimine dikkat! Sahtesi katarak ve sarı noktaya sebep oluyor

Dört gözle beklenen sıcak havalar sonunda geldi. Güneşin keyfini sürerken farkında olmadan gözlerinize zarar vermeyin. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Haluk Talu, kaliteli ve belgeli ürünler tercih etmenin sadece bir moda olmadığını, uzun vadede göz sağlığına da bir yatırım olduğunu hatırlatıyor.