TEXSUM’5 Tekstil Zirvesi Yapıldı

TEXSUM’5 Tekstil Zirve Etkinliği, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tekstil Mühendisliği Topluluğu, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) iş birliğinde düzenlenen TEXSUM’5 Tekstil Zirve Etkinliği, sektördeki tüm boyutlarıyla ele alındı.

Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. Etkinlik, 5 oturumda gerçekleşti ve akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

“Sıcak bir dönemden geçiyoruz”

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın açılış konuşmasında, tekstil endüstrisinin modern hayattaki önemi vurgulandı. Yılmaz, sektörde yaşanan değişimleri ve uluslararası ekonomik gelişmelerin sektöre etkisini değerlendirdi. Ayrıca, etkinliğin sektöre sağlayacağı değerden bahsederek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, sektördeki çevresel etkilerin ve döngüsel ekonominin önemine dikkat çekti. Kut, etkinlikteki hedeflerinin nitelikli mühendisler yetiştirmek, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak ve sektöre katkı sağlamak olduğunu belirtti.

BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar ise, etkinliğin sektördeki gelişmeleri ve sürdürülebilir yaklaşımları tartışma platformu olarak önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Akpınar, etkinliğin başarılı geçmesine olan inancını dile getirdi.

Açılış töreninin ardından sektör temsilcileri ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği 5 farklı oturumun ardından, katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi ve etkinlik sona erdi. – BURSA

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir