TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

TÜİK’nin Açıkladığı Enflasyon Oranı ile Vatandaşların İddiası Arasındaki Uçurum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu yüzde 37,86 olarak duyurdu. Ancak, sokaktaki vatandaşlar arasında hissedilen enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu iddiaları yaygınlaşıyor. Nuray Alkaya, enflasyonun gerçekte yüzde 150 olduğunu vurgulayarak, “Çayın yanına bir bisküvi dahi alamıyoruz. Artık 1 liraya aldığımız ürünleri satın alamaz olduk” şeklinde sitem etti.

Vatandaşların Görüşleri ve İddiaları

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar ve esnaf, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, enflasyonun hissedilenin çok üzerinde olduğunu belirtiyor. Alışveriş yaparken fiyatların gün aşırı değişmesinden ve etiketlerin sürekli güncellenmesinden şikayet eden vatandaşlar, ekonomik zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Dilek Çavuşoğlu:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon oranı yüzde 150-200 civarında. TÜİK’in verileri inandırıcı değil. Türk halkı o kadar saf ve aptal değil. Enflasyonun bu kadar yüksek olması bizi zor durumda bırakıyor. Market alışverişinde fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Bu durum artık sürdürülemez hale geldi.”

Nuray Alkaya:

“Enflasyon yüzde 37 olarak açıklandı ancak hissettiğimiz enflasyon yüzde 150’yi geçiyor. Gittikçe artan fiyatlar bizleri zor durumda bırakıyor. Pazar alışverişlerinde 1 lirayla alınan ürünleri artık satın alamaz hale geldik. Bu durumun bir an önce değişmesi gerekiyor.”

Diğer Vatandaşların İddiaları

Orhan Orakçı:

“Kira fiyatları uçmuş durumda. 17 bin lira gibi çılgın rakamlar isteniyor. Ekonomimiz kötü durumda, hissedilen enflasyon oldukça yüksek. Sürekli artan maliyetlerle karşı karşıyayız.”

Ahmet Palandöken:

“Enflasyon hesaplanmıyor, sadece uygulanıyor. Gerçek enflasyon oranı hissedilenden çok daha yüksek. Dolar, mazot ve elektrik fiyatları sürekli artış gösteriyor. Market alışverişlerinde fiyatları sürekli değişen bir gerçek hal aldı.”

Emre Yılmaz:

“Hissedilen enflasyon gerçekten çok yüksek. Günlük alışverişlerimizde sürekli zamlı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Giderlerimiz yüzde 45 civarında arttı. Artan maliyetler bizi zorluyor.”

Aziz Numani:

“TÜİK rakamları ile gerçek hayattaki durum birbirinden farklı. Kullandığımız temel ürünlerdeki fiyat artışları endeksleri aşıyor. Önümüzdeki aylarda durumun daha da kötüleşeceği aşikar.”.

Related Posts

En düşük taşıt kredisi faiz oranı açıklandı: 250 bin TL için geri ödeme tablosu belli oldu

Taşıt kredilerindeki düşüş dikkat çekiyor. 2025’in en düşük seviyelerine gerileyen kredi hacmi, toplam tüketici kredileri içinde sadece yüzde 3’lük pay aldı. En düşük taşıt kredisi faiz oranı ise yüzde 3.45 oldu. 250 bin TL için aylık taksitler 12 bin 767 TL’den başlıyor. İşte tüm detaylar…

Gözler bu toplantıda: ABD ve Çin ticaret masasına oturuyor

ABD ile Çin arasında uzun süredir devam eden ticaret savaşında kritik bir adım atılıyor. Taraflar, ekonomik ilişkilerdeki gerilimi azaltmak ve ticari anlaşmazlıkları çözmek amacıyla müzakerelere başlıyor. İlk temas bu hafta sonu İsviçre’nin Cenevre …

Bakan Bolat: e-Ticaret hacmi 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2024 yılı itibariyle e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı. Perakende e-ticaret ise 2023 yılına göre yüzde 63,7 artışla 1 trilyon 619 milyar liraya yükseldi. Genel ticaret içinde e-ticaretin payı yüzde 19” dedi.

n11’in satışına onay çıktı! Yeni sahibi belli oldu

Rekabet Kurulu n11’in satışına onay verdi. Şirketin yeni sahibi DMSF Holding oldu.

Son dakika | Akaryakıta bir indirim daha!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını da yakından etkiliyor. Dalgalanmalar akaryakıta indirim ve zam olarak yansırken, otogaza 1 lira 20 kuruş indirim geldi. İndirim bu sabah tabelaya yansırken, yeni bir indirim haberi …

Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden “konsinye ihracat” elektronik olarak yapılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir